Reteta
de baza este mereu aceeasi. Apoi te joci cu tipul de faina, cu
cantitatea de drojdie, cu apa versus lapte sau cu adaugarea sau
eliminarea de diferite ingrediente.
Alba,
neagra, de secara, mai pufoasa ori mai densa, mai dulce sau mai sobra,
totul este doar rodul imaginatiei si al dorintei tale.
The sky is the limit!
Nimic nu te impiedica sa improvizezi, sa inventezi, sa iti pui amprenta personala.
Revenind
la painea experimentata in acest week-end, fata de reteta de paine
neagra anterioara [Paine (neagra) de casa (3)], inovatiile
au fost dupa cum urmeaza: 1. am inlocuit apa cu lapte si 2. am marit
cantitatea de drojdie la 60g.
Painea
a crescut mai mult ca data trecuta si a iesit si mai pufoasa. Toata
lumea cu care am discutat subiectul paine neagra mi s-a plans ca aceasta
nu iese suficient de afanata si ca nu creste la fel ca cea alba. Cred
ca desi depinde totul foarte mult de faina folosita, daca nu o poti
schimba macar poti sa te joci cu celelalte ingrediente pentru a obtine
in final rezultatul dorit!
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu