Pentru ca am vazut la televizor o reteta de omleta indiana
(parsi mai exact) numita akoori, m-am gandit sa o incerc dar with a
twist, adica adaptandu-ma ingredientelor pe care le aveam in casa si
adaugand astfel o amprenta personala.
Daca
vrei altceva de la o simpla omleta, daca ai pofta de arome si gusturi
indepartate care sa te poarte cu gandul spre Asia si nici nu vrei sa
petreci prea mult timp in bucatarie, akoori este recomandarea perfecta.
Poate inlocui cu succes si un pranz la nevoie.
Sa va spun cum am procedat eu spre deosebire de reteta Ninei Wadia.
Am
calit o ceapa de apa (rosie) mica, taiata marunt, intr-o lingura de
ulei de masline. Am adaugat apoi 2 catei de usturoi taiati in bucati
foarte mici, am adaugat cateva seminte de chimen, un praf de turmeric si
unul de garam masala si ceva ardei iute uscat. Am taiat in bucatele
mici o rosie mare si am adaugat-o si pe aceasta. Intre timp am batut 3
oua cu sare, piper si 2 linguri de lapte batut.
Dupa ce rosia a devenit moale si s-a imprietenit cu restul ingredientelor, am adaugat si ouale. Am amestecat mult si bine si la final am consolidat aromele cu niste marar proaspat.
Am prajit niste paine cu secara pe care am uns-o cu unt cu verdeata si usturoi si peste aceasta nebunie am asezat omleta.
Dupa ce rosia a devenit moale si s-a imprietenit cu restul ingredientelor, am adaugat si ouale. Am amestecat mult si bine si la final am consolidat aromele cu niste marar proaspat.
Am prajit niste paine cu secara pe care am uns-o cu unt cu verdeata si usturoi si peste aceasta nebunie am asezat omleta.
Se poate manca asa sau, pentru un plus de gust se poate adauga sos picant sau chiar mustar.
Enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu