Selectand fotografiile facute in calatoria la Berlin, am constatat ca am facut foarte multe din domeniul culinar.
Adevarul
este ca e foarte dificil sa rezisti tentatiei cu atatea bunatati in
jur. De la traditionalul Brezel, la o larga varietate de carnati, la
ciolan cu varza sau traditionalul snitel si pana la strudel cu mere sau
Kaiserschmarrn.
Am
apreciat in mod deosebit faptul ca in fiecare meniu al restaurantelor
unde am mancat se regaseau pe langa salate, si preparate vegeteriene,
catalogate astfel la o sectiune de sine statatoare.
Cu
toate astea probabil cel mai placut mod de a savura preparatele
traditionale nemtesti este fie in mers, fie la o masuta inalta intr-un
cort incalzit la un targ de Craciun. Un wurst sanatos sau un sandvis cu
somon afumat, acompaniat de o cana de vin fiert si incununat de o punga
de castane coapte si turta dulce ca si desert pot insemna un adevarat
festin, mai ales cand temperatura coboara sub 0 grade.
Una peste alta, experienta culinara berlineza este deosebita si trebuie incercata!












Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu