
Inca din
copilarie am ramas cu ideea ca fiecare cuplu trebuie sa aiba un desert
care sa il reprezinte si pe care sa il ofere cu succes de fiecare data
cand se ivesc invitati sau pur si simplu cand cineva are pofta de ceva
dulce. Tot in copilarie credeam ca acest desert trebuie sa fie neaparat
un tort. Dar, cu timpul, mi-am dat seama ca asta implica timp, dedicatie
si uneori un eveniment special (pentru ca altfel nu ar mai fi el insusi
un desert special si ar cadea in banalitate). Asa ca dupa ce am trecut
de la perioada placintelor, la briose si apoi la fursecuri am descoperit
o prajitura absolut simpla si absolut delicioasa. Probabil cea mai mare
apreciere am primit-o de la bunica mea care a degustat-o in premiera si
m-a felicitat pentru rezultat, bucurandu-se ca nu m-a crescut degeaba
:) (printre alte lucruri bune si frumoase care s-au lipit intr-un final
de mine)! Marturisesc ca nu sunt atat de skill-ata ca restul
gospodinelor din familiile noastre, dar sa spunem ca am o scuza traind
in epoca vitezei si a individualismului!
Si ca sa nu fiu fata rea, dupa atat bla-bla, o sa impartasesc si reteta:
Aluat:
250g de biscuiti sfaramati (eu am folosit Belvita Start) se amesteca cu
100g unt topit. Amestecul se aseaza pe foaie de copt si se preseaza
pentru a-l uniformiza.
Crema:
250g Ricotta se amesteca cu 3 oua, 2 pliculete de zahar vanilinat si
fulgi de nuca de cocos (optional), dupa ochi sau gust. Compozitia se
toarna peste aluat si totul se da la cuptor vreo 45 de minute la foc
moderat.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Prajitura se lasa sa se raceasca si apoi se glazureaza cu gem de capsuni, zmeura sau fructe de padure, fructe proaspete or anything else you have in mind!
Delicios si rapid :) !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu