Ciocolata de casa a fost intotdeauna desertul pe care le-am considerat deosebit, rafinat si greu de facut :) .
Acum
multi ani am gasit reteta intr-o revista si am incercat-o. A fost
partial un fiasco pentru ca desi gustul era cel care imi amintea de
copilarie, consistenta era cea de Nutella (care oricat ar fi de minunata
nu corespundea cu ce trebuia sa iasa ca urmare a punerii in aplicare a
retetei respective)
Astazi,
la 8 ani distanta, am incercat aceeasi reteta dar am adus ajustari la
ingrediente si la capitolul rabdare (care imi lipsise in trecut).
Ingrediente:
380
g lapte praf (la acest gramaj am gasit plicul de lapte praf, nu este
nimic ascuns sau fancy in ce priveste aceasta cantitate);
100 g cacao;1 plic zahar vanilat;
450 g zahar (eu am folosit brun);
200 g unt;
200 ml apa.
Mod de preparare:
Am amestecat bine, intr-un castron, laptele praf, cacaoa si zaharul vanilat.
Am
pus apa cu zaharul la fiert si le-am amestecat inca de la inceput cu o
lingura de lemn. Am lasat sa fiarba amestecul cam 15 minute pana a
devenit un sirop gros (in tot acest timp am avut grija sa dau prin el cu
aceeasi lingura de lemn). Daca nu aveti rabdarea necesara la aceasta
etapa consistenta ciocolatei este la risc.
Am adaugat apoi untul (lasat anterior la temperatura camerei) taiat cubulete si am continuat sa amestec foarte bine.
Totul s-a petrecut la foc mic.
Cand
totul s-a omogenizat, am adaugat amestecul de lapte praf, cacao si
zahar vanilat si am amestecat foarte bine, cratita ramanand in tot acest
timp pe foc. Operatiunea finala a durat maxim 5 minute dupa care am
turnat ciocolata intr-o tava in care am pus hartie de copt si am
asteptat cumite sa se raceasca si sa se intareasca. Apoi m-am obraznicit
degustand-o la greu!
Rezultatul a fost yummy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu