Si pentru ca painea de casa imi lipsea din palmares, astazi am bifat si acest lucru si va povestesc si voua ce si cum.
Ingrediente:
500g faina;25 g drojdie;
1 ou;
un praf de zahar;
sare;
apa calduta;
ulei de masline.
Mod de preparare:
Am
zdrobit drojdia cu furculita, am pus un praf de zahar peste aceasta
pentru a o dizolva, am adaugat putina apa calduta si am amestecat bine.
Am
pus faina amestecata cu sarea intr-un castron generos si am turnat in
mijloc drojdia dizolvata, am adaugat un ou si am inceput sa framant de
la mijloc spre exterior adaugand din cand in cand apa calduta. Ca sa nu
mi se lipeasca aluatul de maini am folosit putin ulei de masline. Am
framantat mult si bine si am adaugat apa din timp in timp pana am
obtinut un amestec omogen. Am lasat aluatul la dospit vreme de o ora si
jumatate. Apoi am modelat doua painici pe care le-am crestat, le-am dat
cu ulei de masline si le-am mai lasat jumatate de ora la odihna pana au
mai crescut si le-am dat la cuptorul bine incins in prealabil vreo 45 de
minute.
Fiind prima oara
cand am facut paine m-am stresat ingrozitor pentru ca nu stiam exact
ordinea ingredientelor, nu aveam habar cum sa framant mai bine aluatul
si pana nu am vazut painea aurie aburinda care ti se topeste in gura am
avut senzatia ca voi rata. Morala este sa incerci, sa ai optimism, sa nu
iti fie teama si sa te bucuri de rezultat sau sa inveti din esec!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu