Am scos de la naftalina niste retete mai vechi, de pe vremea cand eram in "epoca placintelor" si care au fost publicate initial pe Cafeneaua Vieneza dar care au ramas de actualitate:
PLACINTA CU PUI SI CIUPERCI
Ingrediente:
1 piept si ½ de pui (curatat si fara piele)
½ kg de champinioane
patrunjel, ceapa de apa rosie, ceapa verde, 2 ardei bulgaresti
1 ou, smantana, pasta de tomate, sare, piper
foi de placinta (cate 3 foi pentru fiecare rulou)
Se calesc in putin ulei, in trei tigai diferite sau pe rand:
1.
Pieptul de pui taiat cubulete sau fasii dat cu sare, piper si orice alt
condiment ne face placere (cred ca se poate si taiat foarte marunt sau
tocat);
2. Ciupercile taiate, cu ½ legatura de patrunjel tocat marunt (patrunjelul se adauga spre sfarsit pentru a-si pastra aroma);
3.
Ceapa rosie, dupa care se adauga ardeii bulgaresti (fara seminte) si
spre final se adauga si ceapa verde (toate taiate marunt).
Dupa ce
sunt toate gata, se amesteca cele 3 de mai sus intr-o tigaie
incapatoare (wok, de exemplu), se adauga ¾ din oul batut spuma, putin
sos de tomate si restul de patrunjel, se amesteca intre ele si se tin
cam 5 minute pe foc.
Amestecul astfel obtinut se aseaza pe foile
de placinta care se ruleaza. Ruloul se unge cu putin ulei si cu un
amestec din restul de ou batut spuma si putina smantana.
Se da la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei, cam 45 de minute.
Atentie,
este o reteta delicioasa dar care ia destul timp de preparare, deci
recomand sa fie incercata intr-o zi cu chef de bucatarit si in care nu
suntem in razboi cu timpul.
PIURE DE MAZARE
Am
romanizat oarecum reteta lui Jamie limitandu-ma la ingredientele pe care
le aveam in casa: o conserva de 400g de mazare, un patratel de unt sau ulei de masline,
putina zeama de lamaie, sare si piper.
Intr-o tigaie se topeste untul
peste care se pune mazarea, se aseaza capacul si se lasa 10-15 minute.
Reteta originala prevede si cateva frunze de menta proaspata (cu alta ocazie am incercat si varianta cu menta si Jamie chiar stie ce spune, o recomand si eu!). Se ia de
pe foc, se adauga zeama de lamaie, sarea si piperul dupa gust si
intregul amestec se da la robot pentru a obtine un piure. Se serveste
cald. Se mai poate adauga iaurt sau smantana pentru a-l "spori" si pentru un plus de gust.
STRUDEL CU MERE
Si
pentru ca mai aveam foi de placinta si loc in tava de copt, am ras vreo
6 mere Ionatan, le-am stors putin pentru ca erau destul de zemoase,
le-am amestecat cu scortisoara din plin si cu 1 pliculet de zahar
vanilinat (acesta din urma este optional) si am facut 2 rulouri din
foile de placinta (cate de 2 foi de aceasta data) pe care le-am uns cu
putin ulei, si cu amestecul de ou cu smantana si le-am tinut la cuptor
tot cam 45 de minute.
Este un desert gustos, aromat si foarte usor de facut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu