Am facut aseara dupa muuulti ani. De fapt faceam cu al meu fratior cand eram mici... sub indrumarea mamei, normal, ca altfel dadeam foc la casa!! Ne placea sa le punem in uleiul incins si ne distra modul in care se umflau si ieseau la suprafata ca niste bile... si adoram si sa le mancam pentru ca noi insine eram ca niste gogosici! :)
Pe atunci le ziceam gogosi cu bicarbonat... ca foloseam si asa ceva in compozitie. Acum le-am facut fara... nu prea ne prieste bicarbonatul si il cam ocolesc. Aveam 2 iaurturi a cate 140 de grame, culmea de 0%... de parca mai conteaza in gogosi! :) Le-am amestecat cu 2 oua batute, 4 linguri rase de zahar, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom si jumatate de lingurita de sare. Separat am amestecat putina faina cu un plic de praf de copt si apoi am turnat peste cealalta parte. Si am omogenizat cu un tel... si am mai pus faina pana a iesit o chestie cremoasa, atat de cremoasa incat sa nu curga, dar sa alunece usor din lingura in uleiul incins.
Nu se lasa la dospit si, daca uleiul chiar e incins, se fac suuuper repede! Se scot pe hartie absorbanta sa nu ramana prea uleioase si eventual se mai pudreaza cu zahar... dar sunt suficient de dulci si fara. Si merg si cu gem/dulceata.
N-am apucat sa fac poza. Termita mea cea mica a muscat din toate si le-a mutilat si a pus monopol pe ele! :)) Si noi am mancat ce-am apucat... jumatati de gogosici, cu voie de la Stapanire!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu