vineri, 11 ianuarie 2013

Fursecuri

M-am trezit alaltaieri cu pofta de fursecuri. Am tot stat, m-am invartit… pana la urma m-am hotarat sa imi fac. In prima faza am cautat o reteta fara unt… ca mi-am dat seama ca nu am in casa, deh! Am gasit rapid una si… la treaba!

Pana aici nimic spectaculos! Si nu e nimic deosebit nici in faptul ca a iesit cu totul altceva decat imi doream sau m-as fi asteptat. Dar… ma intreb un pic asa… cata lume isi publica esecurile??? Uite ca imi “elogiez” eu unul!

Reteta e foarte simpla – la 500 de grame de faina se pun 180 de grame de smantana, jumatate de linugura de sare, jumatate lingura de bicarbonat, 3 de praf de copt si o lingura jumatate de apa caldutza! M-am apucat sa cantaresc, sa pun intr-un bol si… stop!! Ce naiba iese?? Or avea vreun gust?! Si ce atata praf de copt plus bicarbonat?! Adica fac ceva doar ca sa fac?!? Asa ca am pus faina, smantana, sarea, bicarbonatul pe jumatate, praf de copt un pliculet, apa cat mi-a placut mie la mana… si da-i si toarna scortisoara, apoi niste zahar pudra… ca voiam ceva dulce, nu o simpla paine! Am framantat, am impartit maglavaisul in mini-disculete, sa zic asa, le-am trantit si cate o migdala in mijloc si le-am bagat la copt. Cand le-am scos, am pudrat zahar pe deasupra din belsug. In general detest zaharul pudra pus peste orice, dar cum in compozitie pusesem putin, am zis ca scopul e sa le mananc, nu sa le arunc… si da-i cu dulce ca asa ne facem mari!

Rezultat final: acceptabile ca aspect si ca gust. De recomandat… doar ca punct de plecare. J Puneti arome, puneti, nuci, stafide, chestii… sunt excelente pentru exercitii de improvizatie!
 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu