Am folosit reteta basic pentru painea taraneasca de casa, wih a twist:
- 500 g faina (alba);
- 25 g drojdie;
- un praf de zahar (brun) pentru a topi drojdia;
- un praf de sare dupa gust;
- fulgi de ovaz;
- seminte crude de floarea soarelui;
- apa calduta (cantitatea se adapteaza in functie de cum reactioneaza aluatul la framantat);
- ulei de masline pentru framantat si pentru a da "fata" painii (cam 3 linguri in total);
- 2 linguri de lapte batut (piesa de rezistenta).
Am dizolvat drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Intr-un vas larg am amestecat faina, sarea, fulgii de ovaz si semintele de floarea soarelui. Am turnat peste faina drojdia si am inceput sa framant, am adaugat treptat apa si spre final laptele batut. Se poate creste cantitatea de lapte batut cu conditia sa se diminueze cea de apa.
Am lasat aluatul la dospit pentru o ora, l-am mai framantat o data, l-am impartit in 6 bile cat de cat egale si l-am lasat din nou cateva ore la odihna.
Inainte sa bag chiflele la cuptor, le-am dat o forma mai definita, le-am uns cu ulei de masline si am pus pe deasupra cateva seminte crude (diverse). Le-am asezat in tava pe care am pus hartie de copt tapetata.
Au stat la copt aproximativ 40 de minute la 200 grade (cuptorul a fost in prealabil incalzit).
Au fost delicioase cu un sos curry :) !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu