duminică, 18 noiembrie 2012

Salata de andive

Reteta simpla, gustoasa si sanatoasa!

Ingrediente:
Andive
Ceapa verde
Nuci
Optional: cubulete de svaiter sau parmezan, muguri de pin, seminte de susan, rosii uscate.

Dressing - cum probabil multi se gandesc la maioneza, ii voi dezamagi, eu fug de aceasta cat pot si incerc sa o inlocuiesc pe cat posibil. Sosul pregatit de data aceasta cuprinde urmatoarele:
- mustar Dijon (cu cat mai multe boabe), mustar normal, ulei de masline, un strop de sare si altul de piper, zeama de lamaie, optional otet balsamic si zeama de limeta. Nu imi place sa indic anumite cantitati pentru ca fiecare trebuie sa filtreze totul dupa gustul sau.
Cred ca sosul mai poate suferi imbunatatiri cu: ardei iute uscat sau proaspat sau coaja de lamaie. Partea frumoasa este ca te poti juca si combina diverse arome si gusturi pana obtii pe acela care iti incanta cu adevarat papilele. 
O alta idee de dressing (mayo free) poate fi urmatoarea: iaurt (de baut), zeama de lamaie, coriandru proaspat sau patrunjel la fel de proaspat. 
Apoi amestecam totul bine si lasam salata la frigider macar 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda. 
So, enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu