Ingrediente:
Andive
Ceapa verde
Nuci
Optional: cubulete de svaiter sau parmezan, muguri de pin, seminte de susan, rosii uscate.
Dressing
- cum probabil multi se gandesc la maioneza, ii voi dezamagi, eu fug de
aceasta cat pot si incerc sa o inlocuiesc pe cat posibil. Sosul
pregatit de data aceasta cuprinde urmatoarele:
-
mustar Dijon (cu cat mai multe boabe), mustar normal, ulei de masline,
un strop de sare si altul de piper, zeama de lamaie, optional otet
balsamic si zeama de limeta. Nu imi place sa indic anumite cantitati
pentru ca fiecare trebuie sa filtreze totul dupa gustul sau.
Cred
ca sosul mai poate suferi imbunatatiri cu: ardei iute uscat sau
proaspat sau coaja de lamaie. Partea frumoasa este ca te poti juca si
combina diverse arome si gusturi pana obtii pe acela care iti incanta cu
adevarat papilele.
O
alta idee de dressing (mayo free) poate fi urmatoarea: iaurt (de baut),
zeama de lamaie, coriandru proaspat sau patrunjel la fel de proaspat.
Apoi amestecam totul bine si lasam salata la frigider macar 10-15 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
So, enjoy!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu