Sezonul rece este pentru mine sinonim cu cartofii copti!
Sunt un deliciu pe care ai mei il pregatesc cu drag de toamna pana primavara si pe care astazi am decis sa mi-l insusesc :) - in familie incalcarea drepturilor de autor la capitolul retete este usor trecuta cu vederea.
Sunt un deliciu pe care ai mei il pregatesc cu drag de toamna pana primavara si pe care astazi am decis sa mi-l insusesc :) - in familie incalcarea drepturilor de autor la capitolul retete este usor trecuta cu vederea.
Teoretic gustul cel mai bun al acestor cartofi este atunci cand este ger, nu ma intrebati de ce.
Facand
abstractie de acest minus, am luat cativa cartofi mari (trec peste
partea cu spalatul pentru ca este oarecum evidenta) si i-am lasat in
cuptor vreo ora si ceva, pana cand am considerat ca interiorul s-a copt
suficient. Apoi le-am facut un "capac", am scos interiorul si l-am
amestecat cu branza framantata home-made, chimen, unt si parmezan
(pentru putina savoare exotica si personal touch). Cu acest amestec am
umplut cojile cartofilor si i-am pus la loc in cuptor pana s-au rumenit.
I-am mancat pe nerasuflate, impreuna cu alte nebunii (fyi: carnati de curcan la gratar si salata verde).
Probabil
lasand la o parte gustul nemaipomenit pe care il au (never mind me, I'm
a potato addict) cel mai grozav este sentimentul de "acasa" pe care il
traiesc atunci cand ii mananc in fiecare toamna - iarna, geroasa sau nu.
So, enjoy!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu