Acum cativa ani am inventat o reteta care s-a dovedit nu doar delicioasa dar si usor de facut. Secretul este ca mancarea sa fie servita imediat.
Nu am reusit niciodata sa ii fac o poza demna de gustul sau. Ba m-am grabit sa o devorez, ba fotografia nu a fost la inaltimea asteptarilor mele, asa ca am renuntat la acest aspect.
Cu toate astea, merita sa incercati pentru ca pana la urma doar gustul este cel cu adevarat relevant:
PASTE CU CREVETI
Ingrediente: creveti decorticati,
paste (penne, dar puteti sa va dati frau imaginatiei si sa folositi si
alte modele sau chiar paste cu spanac, cu morcov care au si o culoare
deosebita sau de ce nu, paste de orez), sos de rosii (sau rosii
decojite), cascaval/parmezan/mozzarella/svaiter/cheddar si usturoi.
Mod de preparare: Crevetii daca sunt congelati se fierb in prealabil si apoi se calesc in ulei de masline, se sareaza si se pipareaza dupa gust. In paralel se fieb pastele. In acelasi timp se pregateste sosul de rosii in care se pun usturoiul zdrobit si condimente (cimbru, piper, chimen, busuioc, orice va face placere si va incanta simturile). Uneori eu mai pun in sos si vin alb. Se toarna sosul peste creveti, se amesteca pentru cateva minute cu grija (de cele mai multer ori crevetii sunt destul de naravasi) si apoi se toarna si pastele, omogenizandu-se.
Amestecul astfel pregatit se toarna
fierbinte in farfurii (va recomand niste farfurii mari, patrate si
foarte colorate) iar peste el sa presara branza rasa.
Va
recomand sa serviti aceasta mancare fie in compania prietenilor care o
vor aprecia cu siguranta, fie a celui drag la lumina lumanarilor
romantice, dar intotdeana alaturi de un pahar de vin alb, sec sau
demisec, dupa gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu