miercuri, 26 iunie 2013

Visine

Nu-mi plac!! Bleah!! Imi fac gura punga! Dar in prajituri, sunt de vis! Pandispan, tarta, cheesecake, briose... chiar placinta. E plin internetul de retete. Iar acum, ca e sezonul lor, se poate alege o e-reteta ca punct de plecare, se poate adapta, se poate improviza... putina imaginatie si chef sa avem! Si pofta!!

Eu am facut sambata si prajitura si briose. Ca aveam visine din belsug.

La prajitura am mers pe principiul 6 oua despartite - albusurile batute cu praful de sare de rigoare si apoi cu o cana si un pic de zahar brun + niste zahar vanilat, galbenusurile readaugate unul cate unul si reintegrate pentru o deplina armonie. Am mai pus niste apa calduta si niste ulei (cica 6 linguri din fiecare daca am plecat de la 6 oua), niste esenta de vanilie si o cana de faina... plus jumatate de cana de faina de orez am pus eu... ca asa mi-a tunat mie... cica sa ii dau o nota personala. Dupa ce am asezat uniform aluatul in tava, am scufundat si visinele... fara samburi, bineinteles ca nu aveam ciuda pe nimeni!!

Iar briosele: 2 oua + 200 g zahar... tot brun... pe mine nu ma deranjeaza prajiturile bronzate! Astea se bat clasic... in functie de rabdarea pe care o are fiecare (a mea nu e niciodata prea  multa!). Am mai pus 200 ml ulei, 300 ml lapte batut, putina sare, zeama de la jumatate de lamaie, vreo 300 g de faina si un pliculet de praf de copt. Si visine! Multe!!! 2 tavi am copt din compozitia rezultata. Ca sa ne ghiftuim, nu alta! :))

Poze nu am! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu