marți, 11 iunie 2013

La placinte inainte!

Stiti cum sunt zilele alea in care 2 maini stangi ar fi cam tot ce aveti in dotare?? Si va apucati cu entuziasm de gatit ceva bun... sau pur si simplu de gatit... si iese NU. :) Zile din alea cand galbenusul cade catastrofal in albus, cand uiti sa pui un ingredient esential desi il ai in fata ochilor sau cand pui crema prea rece peste un blat prea cald??? Eu stiu ce inseamna toate astea si multe altele!

Si in dimineata asta am zis ca am pofta de placinta cu cirese. M-am ambalat si am constatat ca ciresele sint cam naspaaaa! Am ales din ele o parte, insuficienta insa pentru o placinta ca la carte. Si m-am apucat sa improvizez. Singurele alte fructe din casa au fost niste pere. Merge combinatia cireasa-para? Habar n-am! Dar i-am dat inainte asa! Am taiat si para cuburi, am scos samburii cireselor, am pus niste zahar vanilat peste ele, niste amidon sa absoarba zeama... si le-am pus in tava in aluatul intins. Daca nici asta nu e improvizatie... :))


Am mancat din ea. E buna! :))

Si mi-a mai ramas aluat. Ce sa fac, ce sa fac? Am luat niste branza feta, un ou galbior, le-am amestecat, am intins foaia, am taiat-o in 2, pe fiecare bucata, in partea de mijloc, am asezat branza cu ou si am facut un rulou pe care l-am taiat bucati. Intr-o tava am pus hartie de copt, am asezat placintelele... sau mai degraba pateutele, le-am pus niste cascaval ras deasupra si apoi le-am bagat in cuptorul incins. Nu cred ca le-am lasat mai mult de 15 minute. Intrucat e mai mult un blog experimental si nu de bucatareala propriu-zisa :)))), nu fac poze la fiecare pas si imi permit sa mai fac si glumitze... ca nu cred ca face cineva ceva conform retetelor mele! :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu