Desi contraindicat copiilor pentru ca e negru pana in maduva esentei lui de chec!!
L-am facut asa:
- 200 grame unt + 260 grame zahar brun + 80 ml lapte - le-am pus intr-o craticioara la foc si am amestecat cu un tel pana s-au topit. Am dat apoi craticioara la o parte sa se raceasca, dupa ce am incorporat (ce savant suna!) si vreo 30 de grame de cacao... cam atat am avut. :))
- am separat 4 oua... de tara am avut eu, nu ca ar fi putut castiga culoarea lor frumoasa galbena in lupta cu atata cacao si zahar brun. Albusurile le-am batut spuma cu putina sare si le-am bagat in frigider pana am terminat cu restul.
- n-am avut rabdare sa se raceasca in ritmul eu craticioara, asa ca am bagat-o in apa rece si am amestecat cu telul pana compozitia a devenit suportabila la deget. Ete na, am bagat un deget! :)) Apoi am adaugat cate un galbenus mixand in continuu.
- am turnat vreo 250 de grame de faina amestecata cu un pliculet de praf de copt... si iar am mixat.
- am pus la final si albusurile pe care le-am integrat cu ajutorul unei linguri de lemn.
- normal, am turnat checul intr-o tava specifica (unsa cu putin unt) si tava respectiva am introdus-o in cuptorul preincalzit... pana mi s-a parut mie ca nu se mai misca deloc compozitia, iar scobitoarea nu mai scoate nimic lipicios.
Si gata! Cum a reusit Arina sa maltrateze frumusete de chec, e alta poveste!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu