Duminica am vrut sa fac ceva dulce pentru mama. Pentru ca ea tine post si, in ultima vreme, de cate ori a venit la noi, de atatea ori am avut numai chestii pacatoase de servit. Asa ca, special pentru ea... desi am trisat un pic. Am trisat pentru ca nu am avut prea mult timp la dispozitie... asa ca am folosit foietaj cumparat.
Dintr-un pachet am luat o bucata de aluat (adica 400 g) si am mutat-o la dezghetat in frigider cu o seara inainte. Dimineata am intins-o pe masa, am taiat-o in 16 dreptunghiuri pe care le-am mai lasat putin cat timp am pregatit umplutura.
Umplutura inseamna asa: 4 mere medii - le-am curatat, le-am scos cotoarele si semintele si le-am pus putin in robot sa se marunteasca (urasc sa dau prin razatoare!!!). Au rezultat niste bucatele neregulate, dar destul de mici cat sa nu stea in gat. Le-am pus intr-un vas de tuci :))), am pus peste ele 3 pliculete de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara, si apoi le-am pus pe foc. Nu foarte mult pentru ca am vrut sa fie mai crocante si mai cu gust autentic de mar.
Cand merele s-au racit, am pus cate o lingurita-doua pe fiecare dreptungi... pe jumatate din fiecare dreptunghi de fapt. Pentru ca in cealalta jumatate am facut 3 crestaturi. Apoi am pus jumatatea crestata peste cea cu mar, le-am presat la margini si le-am pus in tava. Am lasat pateutzele in cuptorul incins cam 20 de minute.
Si iata:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu