Pe repede inainte ca arde! :) Le-am facut vineri seara pentru niste fete foarte dragi care m-au vizitat sambata. Eu am mancat doar una... din motive de greva impotriva dulciurilor. Dar pana duminica din 18 nu a mai ramas nici urma.
Cat de simplu pot eu scrie:
1. o cutie de mascarpone - e ok daca puneti si 220g si 250g... in jurul acestui gramaj, in functie de ce gasiti - am resturnat-o intr-un castron incapator. Am pus peste un pachet de 80g de zahar pudra cu aroma de vanilie (Dr. Oetker), 1 lingura cu varf de amidon de porumb si zeama de la jumatate de lamiae. Le-am mixat binisor si le-am lasat in pace un timp.
2. Am pornit cuptorul la 180 de grade (sau o treapta medie).
3. Am batut 3 oua maricele si am pus peste ele un iaurt de 140g, unt (100g) topit si usor racit, 200 g zahar si un varf de lingurita de sare. Le-am mixat si pe acestea cateva minute.
4. Am amestecat 275 g faina cu jumatate de pliculet de praf de copt si o lingurita cu varf de scortisoara. Apoi le-am adaugat ingredientelor de la punctul 3 si am mixat ca totul sa fie omogen.
5. La final am ras un morcov mare si l-am pus in compozitie. Sfatul meu e sa puneti si nuci... eu nu am avut.
Acestea toate fiind gata, am trecut la pasul final. In tava de briose (desi s-ar putea aranja si intr-o tava de chec) am pus cate o lingura mare din compozitia cu morcov, apoi o lingurita din cea cu branza si deasupra inca una din cea cu morcov. In principiu formele se umplu pe 3 sferturi pentru ca briosele sa aiba loc sa creasca... eu le cam umplu ca un neam prost pana in varf. :)
Le-am lasat in cuptor cam 25 de minute.
Pentru nelamuriri, dati-mi un mail! :))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu