Trebuie sa recunosc ca ne plac burgerii facuti in casa. Ai pe cat posibil controlul ingredientelor si al gustului final.
Pentru ca aveam cumparat niste somon dar doream un fel de mancare cu aer de week-end, ne-am inspirat de la o reteta gasita pe Good Food.
Pornind de la aceasta reteta am adaptat-o la gustul personal dar si la ingredientele pe care le aveam prin frigider.
Pentru chiftele am tocat la robot 2 fileuri zdravene de somon. Peste acesta am adaugat hrean (din cel pus la pastrare peste iarna in otet), patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper, si ele tocate bine si am amestecat compozitia.
Am facut niste chiftele maricele pe care le-am pus la gratar (intai pe tava acoperita cu folie de aluminiu si apoi pe gratar ca sa nu se scurga pentru ca aveau o consistenta pastoasa).
Intre timp am pregatit un sos de usturoi, mustar, ulei de masline si lapte batut.
Cand au fost gata chiftelele am pus cateva chifle in cuptor la incalzit si am asamblat burgerii: pe chifle am pus un strat generos din sosul de usturoi, apoi chifteaua de somon, rondele de ridiche si felii de castravete murat.Si pentru ca este primavara, am servit burgerii cu o salata asortata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu