vineri, 3 mai 2013

Briose cu zmeura... in 2 forme

Am folosit ca unitate de masura o chestie verde pe care o am de ceva vreme si pe care scrie "1 cup/250 ml"... ca am mai zis eu ca am diverse chestii pe care le folosesc rar. :) Si am masurat asa:

- 2 si jumatate de faina;
- 1 de zahar;
- 1 de lapte.

Am scos si 4 oua sa stea un timp la temperatura camerei si jumatate de pachet de unt (cam 100-110 grame), tot asa, sa se topeasca putin. Cu putin timp inainte sa incep procesul tehnologic, am incalzit si laptele foarte bine. Si apoi am inceput pe etape:

- am pornit cuptorul la 180 de grade;
- am amestecat faina cu o lingurita rasa de sare si cu jumatate de pachetel de praf de copt;
- ouale le-am batut spuma... separat fireste :);
- untul l-am mixat cu zaharul pret de cateva minute;
- am turnat ouale peste unt; apoi am pus si zmeura... nu stiu sa spun cantitatea, dar destul de multa;
- peste aluatul de oua si unt am inceput sa pun pe rand faina, lapte, iar faina, iar lapte... si am mixat sa fie toate integrate bine.
- am umplut formele de briose - cele clasice si cele in forma de iepuras. Am tinut briosele in cuptor cam 25 de minute. Au iesit rumene si bune.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu