luni, 22 iulie 2013

Briosele bunicele

Cu mar au fost astea. Eu fac rar de 2 ori aceeasi reteta... asa ca briosele mele nu ies mai niciodata la fel...


Ingrediente: 

200 g faina;
1 lingurita scortisoara... mai spre 2;
50 g faina de orez... mi se terminase faina normala si alta nu aveam in casa :);
100 g zahar;
2 oua batute; 
125 ml lapte; 
4 linguri ulei; 
1 mar mare. 

Pregatim astfel:

- dam drumul la cuptor sa se incalzeasca... cam 170-180 grade;
- intr-un vas mai adanc amestecam ingredientele asa-zis uscate;
- intr-un alt vas amestecam ouale, laptele si uleiul;
- cele doua compozitii se impreuneaza... de fapt cam asta e procesul tehnologic standard la briose;
- adaugam marul curatat, taiat cubulete sau razuit;
- impartim compozitia in formele de briose... de oricare ar fi ele;
- coacem cat e necesar... infailibila proba a scobtorii, stiti...

Si gata! Am incercat sa scriu si eu cum am vazut pe blogurile culinare. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu