miercuri, 20 februarie 2013

Briose cu mar

Stiti expresia "n-am timp nici sa mor!"? Sunt convinsa ca da... multi o experimentam aproape zilnic. Eu in prezent nu am nici timp, nici chef, nici rabdare, nici idei... dar am o maaaaaare pofta de dulce. Cred ca spun chestia asta non-stop, doar-doar oi mai scapa de ea! :))

In fine! Din pofta asta de dulce, m-am apucat azi sa fac niste briose. Am folosit asa:
- 4 oua;
- 150 grame de zahar (merge un pic mai mult daca le vreti mai dulci);
- 150 grame de faina;
- un iaurt simplu de 140 grame;
- 2 linguri de ulei.

Am ales varianta lenesului pentru ca, in momentul in care m-am apucat sa fac, Pufosica mea deja dadea semne de trezire. Am pus ouale si zaharul in robot. Le-am zapacit un pic acolo, apoi am pus faina... Recomand sa o cerneti, eu am sarit peste etapa pentru ca deja auzeam primele scancete. De asemenea, pentru crestere, se poate pune un pliculet de drojdie uscata. Eu acum ma feresc de ea si de praful de copt sau de bicarbonat pentru ca evit pe cat posibil balonarile si arsurile si gustul ala de praf in gura. Prefer chestiile micutze, dar mai naturale. La final am pus si iaurtul si uleiul... si am luat repede tava sa torn compozitia pentru ca cineva, nu spun cine, nu mai avea deloc rabdare. E atat de simpla varianta asta insa, ca ar merge sa puneti orice esenta, niste ghimbir, niste scortisoara... orice da aroma si un gust sporit. Eu am mai curatat repede un mar si am taiat bucatele pe care le-am adaugat in fiecare forma de briosa direct in tava. Si am incheiat apoteotic in niste tipete de toata frumusetea.

Nu, n-am facut poze! N-am reusit sa ajung sa le scot la timp din cuptor si mi s-au ars un pic!!! :( Dar reteta nu e rea! Adica in conditii de ingrediente putine, timp foarte redus si graba maxima, e chiar perfecta! Si e si putin de scris la ea! Ca sa fie castigul castig! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu